0152-147 31 info@strangnasgk.se

Damkommittè Strängnäs Golfklubb

Sammankallande: Ann-Sofi Persson (persson@ridderling.se)
Medlemmar: Agnetha Jepsen, Cecilia Hedberg, Malin Ekvall, Licelotte Löfberg och Monika Eriksson (suppleant)

Hemlig Resa

Följ med oss torsdag 16 augusti 2018 för en heldag golf på………..!!!

Mer information om hemlig Resa 2018 (1)

Boka din plats här!

Damträning

I år har vi lyckats få igång en damträning för er alla som vill förbättra ert spel och få lite råd coh stöd från vår nya Pro Per Magnusson. Varje träning har ett eget tema och avslutas med en gemensam 9-hålsrunda. Vi passar på att träna på olika tävlingsformer och självklart så kommer det att finnas priser. Alltihop kommer sedan avslutas med en gemensam avslutningsmiddag och kanske lite fest.

Nästa träning är torsdag 14 juni kl 17.15 – 17.45 med fokus på greppet – vi vill alla komma lite längre och kanske lite rakare…  Efter genomgången på rangen går ni ut på banan och tränar på det vi fokuserade på träningen. Kvällens tävlingsform är scramble i 2-manna lag.

Samling kommer att vara på rangen.
Pris 495 kr  schema damträning

Kontaktperson: Per Magnusson – per.magnusson@strangnasgk.se

Sörmlandsserien Damer

Vi spelar tillsammans som ett lag men består av individuella matchspel mot andra klubbar. Alla är varmt välkomna att delta och det finns inga krav på varken handicap eller prestation. Det viktigaste är att vi har kul tillsammans. Här får du möjligheten att också prova på andra banor utan kostnad.

Lista finns uppsatt på klubben så fyll gärna på med namn och önskemål och matchdag. Det går alltid att avboka om ni känner er osäkra och ingen limit på hur många som får anmäla intresse.

Alla som har deltagit under säsongen kommer få möjlighet att anmäla intresse för Avslutningstävlingen. Det är en större tävling med ett enormt prisbord och otroligt härlig stämning – så passa på!

Ring Ann-Sofi Persson om ni har några frågor – 070-730 2004

Eclectic – Att spela bästboll med sig själv

I och med att säsongen har dragit igång så har även vår Eclectic tävling startat. Många vet inte vad detta är och tävlingsformen kan uppfattas lite krånglig.

Det är inte så svårt ändå. Jag brukar lättast jämföra spelformen som en form av bästboll fast med sig själv under hela säsongen. Det innebär att mina bästa resultat för varje hål registreras upp hos tävlingsledningen och finns också uppsatt i omklädningsrummet. Så om jag nu spelar en runda där jag gör bogey på hål 1 så är det mitt bästa resultat just nu. Om jag sedan imorgon lyckas få till ett par så lämnar jag in ronden och får då scoren för hål 1 att istället bli det bästa av mina båda ronder – alltså par. En runda måste minst bestå av 9 hål och tävlingen gäller våra ordinarie hål 1-18 (gul och blå slinga).

Efter varje runda så tittar jag igenom mina scorer och ringar in dem som jag lyckats bättre än mina tidigare ronder.

Tänk på att varje scorekort skall fyllas i som vanligt och justeras av din markör. Vi behöver få in ett separat scorekort för tävlingen Eclectic. Det betyder att om jag spelar Tisdagsgolfen så får jag fylla i två scorekort. Ett som jag lämnar in för Tisdagsgolfen men också en med mina förättrade scorer för Eclectic. Glöm inte att också fylla i Golf-ID.

Det blir även här priser vid slutet av säsongen på vår höstavslutning så varför inte anmäla er för Eclectic redan nu?

Startavgift för hela säsongens tävling är endast 150 kr men måste vara betald innan.

Är ni osäkra och vill gå med någon första rundan så tveka inte att kontakta mig eller receptionen så ordnar vi det så klart.

Varmt välkomna!

Kontaktpersoner:

Monika Eriksson – 070-581 5646
eller Ann-Sofi Persson – 070-730 2004

Tisdagsgolfen 2018

Under tisdagarna så finns möjlighet att få träffa andra tjejer, damer och tanter här på klubben. Vi spelar golf tillsammans med olika spelformer under säsongen.

2018-06-05 spelade vi individuell poängbogey över nio hål.

Klass A (Handicap 0-22 Hcp)

Vinnaren blev Gladys Zaine D’Mello – ett stort grattis från hela damkommitten.

Klass B (Handicap 22,1-36 Hcp)

Vinnaren i B-klass blev Lena Löfbom Nilsson. Bra jobbat!

Ett varmt grattis från Mari och Ann-Sofi!

Nästa vecka kommer vi att spela slaggolf på 9 hål.

Varmt välkomna och lycka till!