0152-14731 öppet mån-fre kl 8 - 17, Helg 7 - 15. Adress Kilenlundavägen 3, 645 47 Strängnäs info@strangnasgk.se

Damkommitté Strängnäs Golfklubb

Sammankallande 2021: Agnetha Jepsen

Damkommitté: Cecilia Hedberg, Monika Eriksson, Maie Reinart, Kerstin Wallmark Borsand, Ulrika Caglayan, Mari Ekvall och Agnetha Jepsen.

SSGK Damer i sociala medier

För att följa oss på Facebook, logga in på Facebook och klicka på förstoringsglaset. Skriv in SSGK Damer och välj Gå med i gruppen. Admin kommer sedan att godkänna din förfrågan, då det är en sluten grupp där bara de som är medlemmar kan se inläggen.
Vi har även skapat en Facebooksida som heter Strängnäs Golfklubbs Damsektion, gå in och följ alternativt gilla.

För att följa oss på Instagram, logga in på Instagram och klicka på förstoringsglast och skriv in ssgk_damer och välj Följ.

Sörmlandsserien Damer

För er information kommer vi även i år att spela Sörmlandsserien Damer, för damer födda 1999 el tidigare. Nytt för i år är att vi även deltar i Sörmlandsserien Damer D-60, för damer födda 1961 el tidigare.

Båda serierna spelas med samma regler, förutom ålder. Spelar Matchspel med hcp, max 54 i hcp, Tee 49 (fd röd Tee). 4 spelare/lag, ingen Greenfee. Golfbil får använda endast med skriftligt tillstånd utfärdat av hemmaklubben med läkarintyg som grund. Hundar får ej medföras under seriespel.

Sörmlandsserien Damer spelar vi i Div 1.

Mera info om slutspel för serien, för de som spelat, kommer framöver.

D-60 spelas på tisdagar kl 10:00, hemma o borta, i 14 omgångar. Några klubbar har 2 lag.

Mera info om avslutningsspel för D-60 serien kommer framöver.

Matchschema och Anmälningslista för respektive serie, kommer att finnas på vår anslagstavla i klubbhuset. Förhoppningsvis kommer Anmälningslista oxå att synas på hemsidan, om allt går som planerat. Spelare kontaktar varandra för samåkning till bortamatcherna.

Seriespel är ett roligt och trevligt sätt att möta våra medspelare i andra klubbar.

Har ni frågor, undringar…? är ni Välkomna att kontakta

Ansvariga Ledare för DAMER;
Ann-Sofi Persson/Hannele Sjö
073-765 50 32/073-640 99 43

Ansvariga Ledare för D-60:
Lilli Linder/Kerstin Wallmark Borsand
073-854 27 37/070-849 51 95

Eclectic – att spela bästboll med sig själv

När säsongen drar igång så kommer även vår Eclectic tävling starta. Många vet inte vad detta är och tävlingsformen kan uppfattas lite krånglig.

Det är inte så svårt ändå. Jag brukar lättast jämföra spelformen som en form av bästboll, fast med sig själv, under hela säsongen. Det innebär att mina bästa resultat för varje hål registreras upp hos tävlingsledningen och finns också uppsatt i omklädningsrummet. Så om jag nu spelar en runda där jag gör bogey, på hål 1, så är det mitt bästa resultat just nu. Om jag sedan imorgon lyckas få till ett par, så lämnar jag in ronden och får då scoren för hål 1 att istället bli det bästa av mina båda ronder – alltså par. En runda måste minst bestå av 9 hål och tävlingen gäller våra ordinarie hål 1-18 (gul och blå slinga).

Efter varje runda så tittar jag igenom mina scorer och ringar in dem som jag lyckats bättre än mina tidigare ronder, gäller även sällskapsrundor där markör godkänt mitt resultat.

Tänk på att varje scorekort skall fyllas i som vanligt och justeras av din markör. Vi behöver få in ett separat scorekort för tävlingen Eclectic. Det betyder att om jag spelar Måndagsgolfen så får jag fylla i två scorekort. Ett som jag lämnar in för Måndagsgolfen men också en med mina förbättrade scorer för Eclectic. Glöm inte att också fylla i Golf-ID.

Det blir även här priser vid slutet av säsongen på vår höstavslutning så varför inte anmäla er för Eclectic redan nu?

Startavgift för hela säsongens tävling är endast 150 kr den måste vara betald innan du lämnar in ditt scorkort första gången.

Är ni osäkra och vill gå med någon första rundan så tveka inte att kontakta mig eller receptionen så ordnar vi det så klart.

Varmt välkomna!

Kontaktpersoner: