0152-14731 Stängt för säsongen. Adress Kilenlundavägen 3, 645 47 Strängnäs info@strangnasgk.se

Regler och utformning av Onsdagsgolfen 2021

Coronaversionen av Onsdagsgolfen 2021 arrangeras enligt nedanstående format och omfattning förutsatt att tävlingsverksamheten tillåts av SGF.

Tävlingsform

Slaggolf 18-hål singel för kvinnliga och manliga seniormedlemmar i Strängnäs GK med officiellt HCP. Spelas i två klasser: Klass 1: +4,0 – 15,0. Klass 2: 15,1 – 36,0. Den klass man startar i gäller hela året. Herrar födda 1946  eller tidigare kan spela från röd tee.

Tävlingen omfattar två delar, Order-of-merit och avslutningstävlingen.

• Order-of-merit spelas som 12st deltävlingar på Strängnäs GK. Plats 1-10 per klass får poäng enligt serien 12,10,8,7,6,5,4,3,2,1.
  • Lägst nettoresultat/klass, på deltävling 1-6 och 7-12.

OBS! Priser delas endast ut till spelare som deltagit i minst 4st deltävlingar.

Resultat för enskild deltävling redovisas på klubbens anslagstavla samt i GIT.

• Avslutningstävling är öppen för dem som deltagit i minst 4st deltävlingar. Den spelas som en separat tävling över 18 hål med samma klassindelning. Tävlingsmomenten är slaggolf och 2ggr närmast hål.

Reserverade starttider 08:40-09:30 lottas ”manuellt” i receptionen 08:30.

Alternativt bokar spelaren själv sin starttid i GIT och spelar med valfri partner. Anmälan och betalning görs i receptionen senast 16:00 speldagen.

Signerat scorekortet läggs i onsdagsgolfens brevlåda.

Tävlingen administreras i GIT inklusive hcp-uppdatering. Det innebär att spelare som själv bokat startid EJ ska registrera hcp-ronden då det kan påverka resultatet i tävlingen som registreras onsdag kväll/torsdag morgon.

Avgifter

Startavgifterna, 50:-/deltävling går till inköp av priser via Shoppen med fördelningen 60/40 mellan order-of-merit tävlingen och avslutningstävlingen.

Speldagar

Första speldag är onsdagen 2 juni, därefter varje vecka  t.o.m. 30 juni. Efter tre veckors uppehåll fortsätter spelet onsdagen 21 juli och pågår t.o.m. 8 sept.

Datum för avslutningstävlingen meddelas senare..

Välkomna till onsdagsgolfen 2021!