0152-14731 Receptionen är stängd för säsongen. info@strangnasgk.se

Regler och utformning av Onsdagsgolfen 2020

Coronaversionen av Onsdagsgolfen 2020 arrangeras enligt nedanstående format och omfattning:

Tävlingsform

Slaggolf 18-hål singel för kvinnliga och manliga seniormedlemmar i Strängnäs GK med officiellt HCP. Spelas i två klasser: Klass 1: +4,0 – 14,0. Klass 2: 14,1 – 36,0. Den klass man startar i gäller hela året. Herrar födda 1945 eller tidigare kan spela från röd tee.

Tävlingen omfattar två delar, order-of-merit och avslutningstävlingen.

• Order-of-merit spelas som 12st deltävlingar på Strängnäs GK, enligt följande:                   Bästa sammanlagda poäng på samtliga 12 deltävlingar. Poäng utdelas till hälften av deltagarna/klass vid varje deltävling. Poängen fördelas i en fallande skala från t.ex 10 för 1:an till 1 för 10:e plats.
  • Lägst nettoresultat/klass, på deltävling 1-6 och 7-12.

OBS! Priser delas endast ut till spelare som deltagit i minst 4st deltävlingar.

Resultat för enskild deltävling redovisas på klubbens anslagstavla veckovis. Sammanlagd ställning redovisas efter omg. 6, 10 och 12.

• Avslutningstävling är öppen för dem som deltagit i minst 4st deltävlingar. Den spelas som en separat tävling över 18 hål med samma klassindelning. Tävlingsmomenten är slaggolf och 2ggr närmast hål.

Deltagaren bokar själv sin starttid i GIT och spelar med valfri partner. Anmälan och betalning görs i receptionen senast 15:00 speldagen.

Signerat scorekortet läggs i onsdagsgolfens brevlåda. Önskvärt att poängbogeyresultatet också noteras på kortet för att underlätta registrering av ronden dagen efter speldagen. När det går att lägga upp tävlingar i GIT igen sker beräkningen automatiskt.

Avgifter

Startavgifterna, 40:-/deltävling går till inköp av priser via Shoppen med lika fördelning mellan order-of-merit tävlingen och avslutningstävlingen.

Speldagar

Första speldag är onsdagen 3 juni, därefter varje vecka t.o.m. 1juli. Efter tre veckors uppehåll fortsätter spelet onsdagen 29 juli och pågår t.o.m. 9 sept.

Datum för avslutningstävlingen meddelas senare..

Välkomna till onsdagsgolfen 2020!