0152-147 31 Öppettider: vardagar 8-17 lör-sön 7-15 info@strangnasgk.se

Regler och utformning av Onsdagsgolfen 2019

Strängnäs gk har beslutat att under 2019 arrangera Onsdagsgolfen enligt nedanstående format och omfattning:

Tävlingsform

Slaggolf 18-hål singel för kvinnliga och manliga seniormedlemmar i Strängnäs gk med officiellt HCP. Spelas i två klasser: Klass 1: +4,0 – 14,0. Klass 2: 14,1 – 36,0. Den klass man startar i gäller hela året. Herrar födda 1944  eller tidigare kan spela från röd tee.

Tävlingen omfattar två delar, order-of-merit och avslutningstävlingen.

• Order-of-merit spelas som 16 st deltävlingar på Strängnäs gk, enligt följande: Bästa sammanlagda poäng på samtliga 16 deltävlingar. Poäng utdelas till hälften av deltagarna/klass vid varje deltävling. Poängen fördelas i en fallande skala från t.ex 10 för 1:an till 1 för 10:e plats.
  • Lägst nettoresultat/klass, på deltävling 1-8 och 9-16.

OBS! Priser delas endast ut till spelare som deltagit i minst 5 st deltävlingar.

Resultat för enskild deltävling redovisas på klubbens anslagstavla veckovis. Sammanlagd ställning redovisas efter omg. 8, 14 och 16. Resultat (poäng) registreras i GIT av Strängnäs gk.

• Avslutningstävling är öppen för dem som deltagit i minst 5 st deltävlingar. Den spelas som en separat tävling över 18 hål med samma klassindelning. Tävlingsmomenten är slaggolf och 3 ggr närmast hål.

Till varje deltävling kan man föranmäla sig till lottning av starttider 08:50-09:30. Anmälan i receptionen. Lottning genomförs 08:30 och anslås i receptionen. Alternativt reserverar man själv sin starttid och spelar med valfri partner.

Det finns även möjlighet att boka tävlingstid för spel 15:30-16:00 via GIT. Boka senast 11:00 tävlingsdagen. Starttid meddelas via mail 13:00

Avgifter

Startavgifterna, 40:-/deltävling går till inköp av priser via Shoppen med lika fördelning mellan order-of-merit tävlingen och avslutningstävlingen.

Speldagar

Första speldag är onsdagen 7 maj, därefter varje vecka  t.o.m. 26 juni. Efter tre veckors uppehåll fortsätter spelet onsdagen 24 juli och pågår t.o.m. 11 september.

Avslutningstävlingen spelas söndagen den 22 september.

Välkomna till onsdagsgolfen 2019!