0152-147 31 info@strangnasgk.se

27 utmanande hål fördelat på tre slingor

 

Strängnäs Golfklubb förfogar över 27 hål fördelade på 18 + 9 hål, där alla slingor startar och slutar vid klubbhuset. Vår styrka är tillgänglighet, service och banans centrala läge.

18-hålsbanan utgörs av gul och blå slinga som är bokningsbar. Banan är en typisk skogs- och parkbana som präglas av smala fairways, doglegs och relativt små greener där spelstrategi belönas mer än längd. Gästande elitspelare säger att banan är relativt lätt, men faktum är att banrekordet sällan putsas av andra än hemmaspelare.

9 hålsbanan anlades 2004 och är mer öppna med några kuperade hål, stora dammar samt större, ondulerade och väl inbunkrade greener. Par är 36 och är slopad.

Öppettider i reception, shop och kansli:

 • Måndag-torsdag: stängt
 • Fredag: 9 – 15
 • Lördag-söndag: stängt

 

Green-fee 18-hålsbanan 

 • Vardagar: 400 kr
 • Helgdagar: 480 kr
 • Golfhäftet gäller alla dagar
 • Juniorer, halva priset

Green-fee 9-hålsbanan Röd-slinga

 • Vardagar 9-hål: Senior 150 kr, Junior 100 kr
 • Vardagar 18-hål: Senior 250 kr, Junior 150 kr

Driving range

Driving rangen består av 27 mattor varav tre under tak i en träningskur som är avsedd för lektioner.

Nyhet – betala med kort vid rangen. Ett drag = 30 kr (30 bollar)

Rangekort finns att köpa i receptionen för en engångskostnad på 50 kr som du kan fylla på med bollar.

18 bollar    20 kr
30 bollar    30 kr
50 bollar    45 kr

 

Hyra golfbil

Strängnäs golfklubb har 3 stycken golfbilar för uthyrning. Körkort för personbil (behörighet  B) krävs för att få köra golfbil.

Golfbil 18 hål

Gäst                                                                      350 kr

Medlem eller innehavare av tillstånd för golfbil     300 kr

Rabattkort 10-kort för medlem med läkarintyg    2000 kr

Tillståndskortet för användande av golfbil ges ut av spelarens hemmaklubb till de spelare som har kroniska tillstånd av nedsatt rörlighet. För att erhålla rabatterat pris vid hyra av golfbil på Strängnäs gk krävs att tillståndskort skall visas upp.

Hyra av vagn  40 kr

Hyra av golfset 200 kr

Bo och golfa i Strängnäs

Strängnäs Golfklubb samarbetar med flera fina hotell, vandrarhem och bed & breakfast som erbjuder golfpaket till förmånliga priser. Kombinera en golfrunda med ett besök i den vackra Sörmlandsnaturen, ät gott och njut av sevärdheter som den ståtliga Domkyrkan.

 

BEST WESTERN HOTEL ROGGE

WEST
Mitt i vackra Strängnäs, endast ett par kilometer från golfbanan, ligger Best Western Hotel Rogge – ett familjeägt litet storstadshotell mitt i småstaden. Hotellet, som ligget ett stenkast från Mälarens strand och småbåtshamn, har 34 rum och är perfekt för par, grupper, kompisgäng och konferenser. Efter en dag på golfbanan bjuder vi på en stund i vår utomhusjacuzzi på takterassen. Därefter är ni välkomna till vår mat-pub Harrys för 2-rätters middag. På uteserveringen avrundas till sist dagen med något gott från baren. Sov gott i våra bekväma rum och starta nästa dag med vår härliga frukostbuffé med nybakat bröd från vårt eget surdegsbageri. Picknick till rundan får ni också med!

Golfpaketet:
1499 kr/pers i Dubbelrum Standard och 1795 kr/pers i Dubbelrum Deluxe. Läs mer här

 • I golfpaketet ingår en dags greenfee på Strängnäs GK, golfbollar och banguide på rummet, rangebollar, tvårätters middag på Harrys mat-pub (exkl dryck), en övernattning i dubbelrum, frukostbuffé med nybakat bröd från Bageriet och picknick att ta med på golfrundan.

Läs mer på www.hotellrogge.se eller ring på 0152-228 80. Välkommen till Strängnäs stadshotell!

HOTEL LAURENTIUS

LAU
Hotell Laurentius ligger centralt men lugnt i ett av Strängnäs vackraste kvarter, mellan domkyrkan från 1200-talet och den gamla ångbåtsbron vid Mälaren. Hotellet ligger cirka 3 km från Strängnäs Golfklubb. Det finns 12 rum varav 9 dubbelrum och 3 enkelrum. Samtliga är utrustade med dusch, toalett, LCD-TV, hårtork, strykjärn och strykbräda. Trådlöst internet finns att tillgå på hela hotellet samt lånedator i receptionen.

I vårt golfpaket ingår en greenfee, en natts logi och frukostbuffé. Pris 895 kr per person i delat dubbelrum.

Läs mer på www.hotellaurentius.eu

 

SUNDBYHOLMS SLOTT

SLOTTET

Sundbyholms slott ligger lättillgängligt en mil norr om Eskilstuna en dryg timme från Stockholm. Här väntar en fantastisk miljö, det fyrstjärniga konferenshotellet med sin slottsrestaurang ligger endast ett stenkast från Mälarens längsta naturliga sandstrand, en prisbelönt marina, Europas nordligaste bokskog och en välvårdad slottspark. Sundbyholms slott har samarbete med Torshälla och Strängnäs Golfklubb.

Golfpaket en natt 1 895 kr per person (fredagar 1 695 kr per person)

 • Del i dubbelrum och stor frukostbuffé i slottets källarvalv
 • 3-rätters middag på slottet
 • 1 greenfee till Torshälla Golfklubb eller Strängnäs Golfklubb

Golfpaket två nätter 2 895 kr per person

 • Del i dubbelrum två nätter och stor frukostbuffé i slottets källarvalv båda morgnar
 • En varmrätt serveras på fredagskvällen (möjlighet att köpa till extra rätter för de som önskas).
 • 1 greenfee till Torshälla Golfklubb eller Strängnäs Golfklubb
 • Trerättersmiddag på slottet på lördagskvällen

 Tillägg för sviter:

 • 200 kr per person för juniorsvit en natt och 300 kr per person för två nätter
 • 800 kr per person för lyxsvit en natt och 1 000 kr per person för två nätter

www.sundbyholmsslott.se

ELITE STADSHOTELLET ESKILSTUNA

EliteEskilstuna

I hjärtat av Eskilstuna ligger Elite Stadshotellet Eskilstuna. Hotellet är ett fyrstjärnigt fullservicehotell med 132 moderna rum. Förutom alla standardfaciliteter erbjuder hotellet 19 möteslokaler, a’la carte-resturangen Y-WON Bar & Grill med uteservering som vetter ut mot Eskilstunaån samt den engelska puben The Bishop’s Arms. Dessutom erbjuds alla gäster fri tillgång till gym och bastu. Inomhusparkeringen ligger i anslutning till hotellet och det finns en utomhusparkering. Med Eskilstunaån på ena sidan och centrum på den andra ligger hotellet vackert och samtidigt mycket centralt. Du finner buss och tågstation, shopping samt nöjen inom bekvämt gångavstånd.

Bo på Elite Stadshotellet i Eskilstuna och spela på Strängnäs Golfklubb. Efter en härlig dag på golfbanan kan ni avnjuta god mat och dryck i vår a’la carte resturang Y-won som har en stor uteservering som vetter mot Eskilstunaån eller besök vår gemytliga pub Bishop’s Arms.

Pris från 865 kr per natt och person, inklusive del i dubbelrum, frukostbuffe, greenfee samt en golf VIP. Priserna varierar beroende på dag, period och vald golfbana. Läs mer på www.elite.se/sv/eskilstuna

LÅSTA GÅRDSHOTELL

LastaSateri

Låsta Gårdshotell är charmigt inrymt i en före detta ladugård på Låsta Säteri strax utanför Strängnäs och 3-4 km från Strängnäs Golfklubb. Verksamheten är nybyggd hösten 2008 och vi har 13 stycken generösa rum med 1-6 bäddar som samtliga håller god hotellstandard. Varje rum har stor TV, helkaklat badrum samt trådlöst internet. Vidare finns två kök och en uteplats för gäster att disponera. På uteplatsen finns även en utomhusjacuzzi som våra gäster kan hyra, som håller 38-39 grader året runt.

Vi har golfpaket med övernattning, frukostbuffé och greenfee från 800 kr per person i dubbelrum. Mer information på www.lastad.se

MALMGÅRDENS VANDRARHEM

Malmgarden

Välkommen till MalmGårdens Vandrarhem. Vi är ett STF-anslutet vandrarhem i en underbar miljö och med mycket personlig service. Hos oss bor ni i en gård från 1925 i ljusa nyrenoverade rum i en ljus och lugn miljö. Vi erbjuder er 2-, 3- eller 4-bäddsrum bara 1,5 km från golfbanan. Läs mer om oss, våra gäster och omgivningarna på vår hemsida.

För priser och mer information, se www.malmgarden.com

SVEDÄNG RUM & FRUKOST

Svedang

Välkomna att bo i en lantlig och sjönära miljö. Svedäng ligger 7 km norr om Strängnäs alldes intill Mälaren. Vi har åtta rum i ett hus byggt för ändamålet, rummen är stora, ljusa och har bra sängar, dusch, toalett, TV och trådlöst internet. Som avbrott i golfspelandet kan ni spela tennis på våran nylagda tennisbana med Plexipave underlag. Under er vistelse hos oss har ni också tillgång till badbrygga och roddbåt.

Vi har golfpaket med övernattning, frukostbuffe och greenfee från 650 kr per person i dubbelrum.

För mer information och bokning se vår hemsida www.svedang.se. Välkomna önskar familjen Stenström!

CHRISIW BED & BREAKFAST

chrisiw

Chrisiw Bed & Breakfast är ett personligt inrett B&B (rum med frukost), centralt och vackert beläget endast 150 meter från Mälaren. Huset ligger på 2 km gångavstånd till centrala Strängnäs, med en vacker utsikt över sjön. Vill man inte promenera finns cyklar att hyra. Abborrbergsbadet ligger endast 300 meter från huset och vill man fiska lånar vi ut fiskeredskap.

Vi erbjuder golfpaket med golfspel på Strängnäs 27-hålsbana. I paketet ingår en övernattning i något av våra trevliga rum, välkomstpaket innehållande frukt, choklad och dryck, en frukostbuffé samt en greenfee på Strängnäs golfklubb. Priser:

 • Måndag – torsdag 650 kr per person
 • Fredag – söndag 750 kr perperson

För mer information, se www.chrisiw.se. Hjärtligt välkomna!

 

Fasta gruppbokningar:

 • Tisdagar: Damgolf kl 09.00-09.30 och 17.00-17.20
 • Onsdagar: Onsdagsgolf herrar o damer kl 09.00-09.30 (eller boka egen tid och spela under dagen)
 • Torsdagar: TT 55+ kl 08.20 april-augusti (samling 08.00-08.15)

Skräddarsydda företagsarrangemang

Planerar du företagsaktiviteter för kunder eller anställda? Då är du välkommen att boka ett komplett golfarrangemang på Strängnäs GK. På vår 27-hålsanläggning erbjuder vi golf för alla – både för erfarna golfare och för de som aldrig provat tidigare. Vi skräddarsyr aktiviteter som passar just ditt företag, inklusive service för tävling, kringarrangemang och instruktioner om spelets grunder. Vi erbjuder också konferens- och logimöjligheter, restaurang med fullständiga rättigheter samt golfutrustning för uthyrning. Allt paketeras enligt önskemål i ett upplägg med fasta priser. Ett exempel på en populär aktivitet är kick-off med personalen på 9-håls banan med en lunch eller middag efteråt.

Välkommen till oss

Strängnäs golfklubb är belägen längs E20/väg 55 i natursköna Strängnäs i Sörmland, cirka en timme väster om Stockholm city.

Adressen är:

Kilenlundavägen 3,

645 47 Strängnäs.

Vägbeskrivning:

 • E20 från Stockholm: Avfart 137 Biskopskvarn/Strängnäs Södra
 • Väg 55 från Flen/Katrineholm: Kör mot centrum, trekvarts varv i fjärde rondellen (Kilenkrysset) skylt höger-höger till golfklubben.
 • E20 från Eskilstuna: Avfart 137 Biskopskvarn. Följ skyltarna mot väg 55, Norrköping/Strängnäs Södra.
 • Väg 55 från Enköping: Kör gamla E20 förbi industriområdet, ett kvarts varv i fjärde rondellen (Kilenkrysset) skylt höger-höger till golfklubben.
 • För dig som har GPS är koordinaterna E.17.023.74 och N.59.352.19
 • Tåg till Strängnäs går vanligen en gång per timme från Stockholm och Eskilstuna.

STRÄNGNÄS GK - Kilenlundavägen 3 645 47 Strängnäs

Share This