Lektioner & kurser

Här finns lektioner och kurser för dig som vill utveckla din golf

Per Magnusson

PGA Club Professional

Strängnäs golfklubb

Lektioner

25 min – 350 kr

50 min – 600 kr

(100 kr tillägg för varje extra person)

I undervisningen använder jag mig av svinganalysprogram för att kunna se och förklara vad som händer i svingen eller i närspelet. Efter lektionen får du ta del av svingfilerna via din e-post plus att du får en kort resumé över vad du ska träna på.

Lektionsråd inför lektionen

Lilla lektionspaket

50 min svinganalys plus lektioner 4 x 25 min

Pris 1695 kr

Stora lektionspaket

50 min svinganalys, 90 min coachning/filmning på banan och lektioner 3 x 50 min

Pris 2750 kr

Nybörjarkurser

Kurserna följer Svenskagolfförbundets och PGA:s riktlinjer för ”Grönt kort”.  Vi vägleder dig till grönt kort – hcp 54 och vidare till nästa steg i din utbildning. Målet är att nå officiellt handicap 36 under säsongen. Efter kursens slut får du spela på banan tillsammans med en fadder.

Detta ingår: 8 tim praktik, 2 tim teori, lån av handbok, lån av klubbor samt träningsbollar, fadderrunda med 9 hål spel med fadder.

Pris senior: 1695 kr Junior (9 – 18 år)  995 kr

Datum och tider!

Boka din plats till: per.magnusson@strangnasgk.se

Bli-klar-kurs

Kursen är öppen för dig som har gått en nybörjarkurs eller har ett hcp mellan 37 – 54 och villkomma ner till hcp 36. Vi repeterar grunderna och tränar för att klara av hcp 36. Vi tränar 3 gånger praktik och ni spelar 4 gånger på banan. Kursen är intensiv för att få resultat och framförallt att du ska bli bekväm ut på banan utan att du ska känna någon stress när du spelar. Max antal deltagare: 9 st/grupp

Kursens längd: 3 x 75 min sving träning/närspelsträning plus 3 x 9 hål spel.

Tränare:Per Magnusson

Pris 995 kr medlem 795 kr  Datum & tider klicka här!

Gruppträning med svinganalys

I träningen fokuserar jag främst på golfsvingen där jag går igenom svingteknik och jobbar på grunderna i svingen – grepp, uppställning och sikte. Vi tränar både med järn och träklubbor. Vi har en gemensam svinganalys med gruppen där vi går igenom svingarna och jag förklara vad som behöver utvecklas. Första passet är 90 min när vi gör svinganalysen och de 2 efterföljande passen är 75 min. Varje deltagare får ta del av sina svingar och få med hem en förklaring på vad som behöver utvecklas i svingen. Träningen är lämplig ifrån singel hcp upp till hcp 36. Max antal deltagare: 6st/grupp

Detta ingår: 4 tim träning och rangebollar.

Tränare: Per Magnusson

Pris: 995 kr Medlem 795 kr. Datum & tider klicka här!

Gruppträning dagtid

Detta ingår: 4 tim träning och rangebollar.

Tränare: Per Magnusson

Pris: 995 kr Medlem 795 kr. Datum & tider klicka här!

Golfcamp/Sommarskola juniorer 8 – 15 år

Mycket populär golfskola med mycket spel och träning på banan. Både nybörjare och juniorer som har hcp är välkomna att vara med. Vi delar in barnen i olika träningsgrupper efter ålder, kunskap och kompisar Vi går igenom grunderna inom golfen så som golfsving, puttning, chippning, pitchning och bunker. De kommer även att lära sig golfvett och några regler som är nödvändiga på banan. Det viktigaste är att barnen har kul men även att de får en bra introduktion till golfen. Barnen har möjlighet att ta grönt kort efter kursens slut, under förutsättning att de tränat och uppnått rätt nivå. Ett bra sätt att underhålla sina kunskaper och att vidareutvecklas är att gå med i juniorträningen efter kursens slut. Det finns möjlighet att lämna barnen ifrån kl 8 i klubbhuset. Vid hämtning är det inga problem att barnen stannar kvar och tränar eller hänger vid klubbhuset.

Detta ingår: Lån av klubbor/bag, rangebollar, lunch och fika på eftermiddagen.

Tränare: Per Magnusson med assistenter

Kurs 1     Datum 18 – 21/6 kl 9 – 16 Pris: 1495 kr

Kurs 2     Datum 25 – 29/6 kl 9 – 16 Pris 1695 kr

Kurs 3     Datum 13 – 17/8 kl 9 – 16 Pris 1695 kr

Golfkul/knatteträning 5 – 7 år

Knatteträningen är öppen för alla barn som vill prova på golf, du behöver inte vara medlem i klubben. Syftet med träningen är att skapa intresse för golf och barnen ska tycka att det är roligt. I förstahand ser vi till att barnen trivs och att de har roligt tillsammans. Träningen består av mycket lek samtidigt som tanken är att barnen under tiden ska kunna lära sig ett och annat. I långa loppet hoppas vi på att barnen kan ta steget upp till juniorträning när de har ålder och kunskap inne. Detta görs i samförstånd mellan barn, föräldrar och tränare.Det är 4 träningar på våren och 4 på hösten och totalt 8 tillfällen och varje pass är ca 55 min. Klubbor finns att låna under träningen och även att köpa.

Söndagar kl 12 -13 Pris: 800 kr

Datum: 6/5, 20/5, 27/5,10/6, 19/8, 26/8, 9/9 och 16/9

Juniorträning

Juniorträningen är öppen för dig som vill spela golf och ha kul på golfbanan. Vi tränar 1 – 2 gånger i veckan och vi varierar träningen med svingteknik, spel på banan, regler, närspel, mörkergolf mm. Fokus ligger på att ha kul på träningen och förbättra spelet på banan. Vi delar in barnen i olika träningsgrupper efter ålder, kunskap och kompisar. Max 9 stycken i varje grupp och totalt 15 träningstillfällen.

Pris:1695 kr

Grupp 1: Juniorträning tisdagar 16.30 – 17.45